Jessica - ett Wild Card som kan gå långt

29 mars
Jessica - ett Wild Card som kan gå långt

Jessica Broström är en av åtta finalister i yrkes-SM inom försäljning som äger rum i Uppsala under tre dagar i slutet av april. I deltävlingen på Conventum i Örebro, där Jessica deltog, togs två vinnare ut och Jessica fick ett Wild Card. Vinnaren av SM går sedan vidare till en internationell tävling.

- Uppgiften under tävlingen på Conventum var att vi hade tre stekpannor i olika prislägen som vi skulle försöka sälja till en kund. Jag lyckades sälja den dyraste och även några plastredskap till stekpannan, så kallad "merförsäljning", berättar Jessica. Det kändes verkligen som att det gick jättebra, så jag blev faktiskt lite besviken när jag inte gick vidare till finalen. Men så ringde en domare och frågade om jag ville vara med på SM som "Wild Card", säger hon och ler.

Jessica studerar som lärling på Handels- och administrationsprogrammet på VBU. När man är lärling arbetar man på en praktikplats flera dagar i veckan samtidigt som man läser de obligatoriska ämnena i skolan. Jessica berättar att hon har växt som person under sin utbildning. Mycket kanske beroende på att hennes chef på praktikplatsen, Jerry Reinholdsson, verkligen tror på henne. - Han säger att jag kommer att bli Sveriges yngsta butikschef inom Rusta, berättar Jessica. Hon planerar nu att inleda den banan genom att gå en utbildning till biträdande butikschef inom koncernen.

Tävlingen sponsras av Svenskt näringsliv och Svensk handel.

På bilderna syns Jessica dels själv, dels tillsammans med butikschefen på hennes praktikplats och dels med läraren, Carina Karlsson Flink på VBU, som anmälde Jessica till SM-uttagningen utan hennes vetskap.