Grattis till Fritjof Olsson, som blev Årets lärare utsedd av Arbetsmarknadskunskap Dalarna!

29 september
Grattis till Fritjof Olsson, som blev Årets lärare utsedd av Arbetsmarknadskunskap Dalarna!

För några dagar sen fick vi veta att vi på vår skola har Årets lärare, utsedd av Arbetsmarknadskunskap Dalarna. Den glada vinnaren är Fritjof Olsson som jobbar på våra olika enheter, bland annat på TE-programmet på Högbergsskolan och BA- och FT-programmet på Malmenskolan.

Arbetsmarknadskunskap Dalarna delar ut priset för Årets lärare till en person som har utmärkt sig genom sitt arbete med kopplingen skola-arbetsliv. ”För att han använder sig av en pedagogik som lyfter in det kreativa, annorlunda och verklighetsnära. Han finner alternativa vägar för att locka till lärande, framförallt i kopplingen mellan yrkeskurserna och ämnena matematik/fysik/teknik,” motiverade de sitt pris till Fritjof i år.

Jag är mycket tacksam för priset. Det var en spännande utmaning att jobba på Malmenskolan med yrkeselever och deras unika förutsättningar. Med hjälp av yrkeslärarnas dedikation för eleverna och  min vilja att lära mig lyckades jag sätta samman en del arbetssätt riktade till just yrkeselever som förenade teori och praktik. Jag vill verkligen tacka för yrkeslärarnas stöd. Det hjälpte elevernas motivation och även matematiska förmåga. Det var speciellt intressant att se att arbetet även gav bra resultat på nationella provet trots att insatserna var långt från de uppgifterna vi fokuserade på. Mitt mål var hela tiden tvådelat, ge eleverna verktygen de behövde i yrket och i livet i stort. Så vi räknade både på privatekonomi och huslån tillsammans med fälgar(fordon) och terrasbyggen(bygg). I alla fall var det ett roligt och utmanade år, ” berättade Fritjof.

Grattis till Fritjof! Hans pris bevisar den pedagogiska kompetensen av vår personal här på Västerbergslagens utbildningsförbund och det är en till anledning varför VBU är det självklara valet.