Grattis till Fredrik Hammarbäck som blev Årets pedagog utsedd av Ludvikas Rotaryklubb!

02 juni
Grattis till Fredrik Hammarbäck som blev Årets pedagog utsedd av Ludvikas Rotaryklubb!

Ludvikas Rotaryklubb premierar årligen en förtjänt lärare/pedagog i Ludvika eller Smedjebackens kommun. Utmärkelsen kallas Årets pedagog och den delas ut till en person inom utbildningsvärlden som är särskilt engagerad och gör något utöver det vanliga inom sitt verksamhetsområde. Och Årets pedagog 2020 blir Fredrik Hammarbäck, vår kära lärare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, vilkens elever har gjort Smedenskolan välkänd under sista året med många olika priser, bland annat som Sveriges bästa kockelever 2019.

Med sitt lugna och pedagogiska förhållningssätt coachar Fredrik sina elever till stora kunskaper och framgångar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Fredrik har alltid eleverna i focus och ser till att undervisningen är väl förankrad i yrket. Han har kännedom om vilka förväntningar branschen har på eleverna och deras framtida arbetsuppgifter. Fredrik har i sin roll som såväl arbetslagsledare och yrkeslärare jobbat aktivt för att lyfta programmet till framgångar tillsammans med sina lärarkollegor. Hans positiva förhållningssätt skapar trygghet och delaktighet bland eleverna. Fredrik är en drivande kraft inom Restaurang- och Livsmedelsprogrammet som tillsammans med sina elever sätter Smedenskolan på kartan nationellt. Fredrik är en sann yrkeslärare som brinner för sitt yrke, sin profession och eleverna", berättar Karin Sandström, tidigare rektor på Smeden och Stegelbacken, om Fredrik.

Ludvikas Rotaryklubbs utmärkelse består av ett vårdträd som planteras i närheten av den arbetsplats som läraren/pedagogen har. Trädet förses med en bricka med mottagarens namn samt utdelningsår. Trädet symboliserar växtkraft och framtid och bidrar positivt till skolans/utbildningsenhetens utemiljö. Det ger också goodwill. Utmärkelsen kompletteras med ett diplom i två exemplar, ett till skolan och ett till Årets pedagog, med juryns motivering som delas ut 18/6.

Självklart kul att bli nominerad till detta pris och att sedan vinna är ju en stor ära. Som pedagog växer och utvecklas man tillsammans med bra kollegor och fantastiska elever, det är precis det jag har på min arbetsplats på Restaurang- och livsmedelsprogrammet i Smedjebacken,” säger Fredrik.

Grattis till Fredrik! Hans pris bevisar pedagogisk kompetens av vår personal här på Västerbergslagens utbildningsförbund och det är en till anledning varför VBU är det självklara valet.