Från och med 20 april erbjuder VBU matlådor till sina gymnasieelever!

15 april
Från och med 20 april erbjuder VBU matlådor till sina gymnasieelever!

När gymnasieeleverna kommer tillbaka från påsklovet har det redan gått en månad med distans- och fjärrundervisning. Hur länge ska det fortsätta på det här sättet? Det vet man tyvärr inte, men Västerbergslagens utbildningsförbund vill gärna hjälpa sina elever under dessa coronatider. Så, från och med måndag den 20 april kommer VBU att erbjuda gymnasieelever att hämta matlådor på våra tre skolor i Ludvika, Smedjebacken och Grängesberg.

Elever kan boka matlåda dagen före på min mejl (monika.fredriksson@vbu.ludvika.se). I meddelandet ska det stå ev. allergi och vart man vill hämta lådan, på Högbergsskolans kaj eller i Smedjebacken på Smedenskolan. Elever som bor i Grängesberg bokar sin låda på mail marie.bjorkman@vbu.ludvika.se  och den hämtas vid kökets varuintag på Malmenskolan. Lådorna hämtas varje dag mellan kl. 11-11.30. Maten är varm när den hämtas i Ludvika och Grängesberg. I Smedjebacken är maten nedkyld, ” berättar VBUs kökschef, Monika Fredriksson, om hela processen.

”Vi vet att VBU kan vara viktigt för oss på många olika sätt. Det gäller inte bara lektionerna utan också till exempel lunchen, som för vissa elever betyder oerhört mycket. När vi nu kan se att distans- och fjärrundervisningen kommer att fortsätta vill vi efter påsklovet ge de elever som anmäler intresse och som själva hämtar sin mat möjligheter att få en matlåda. Det kommer inte att vara det samma som att äta i matsalen och det är inget skollagen kräver att vi gör, men vi hoppas att det kan göra den här svåra situationen lite lättare,” lyfter VBU:s direktionens ordförande Yvonne Persson fram.

Och vad är på menyn nästa vecka?

*Måndag: Raggmunk m. fläsk

*Tisdag: Gaeng Ped (kyckling), ris

*Onsdag: Frukostkorv m. potatismos

*Torsdag: Fiskgratäng, potatis

*Fredag: Köttbullar m. gräddsås, potatis

Som Yvonne poängterar, vi hoppas att dessa små steg hjälper våra elever under distans- och fjärrundervisningstider. Åtminstone behöver de inte tänka på att laga mat.