Följ med oss på ett nytt äventyr i Europa!

07 februari
Följ med oss på ett nytt äventyr i Europa!

Vill du ha nya europeiska vänner och uppleva nya äventyr? Då är ett elevutbyte med vänortsskolan i Bad Honnef, en liten, charmig stad i Tyskland - en bra chans för dig!

Igår presenterade EK-programmets lärare Helen Salinas och Duška Jansson Dobrota det långsiktiga samarbetet för VBU-elever. Tio tyska gymnasieelever besöker oss nämligen en vecka i början på juni och vi åker dit en vecka i oktober/november. Under det utbytet bor elever hos värdfamiljer (för att uppleva varandras kulturer på riktig), besöker kulturella och turistattraktioner (både i Bonn och Köln, som finns i närhet av Bad Honnef) och de får erfarenheter, kunskap och kreativt skapande i grupp för att bygga nya kontakter för framtiden. Till exempel, vet du vad ”butterplätzchen” är? Du ska lära dig att baka dem! Eller vet du att de tyska elevernas skola är ett gammalt slott? Vad spännande, eller hur?

Så om du är intresserad, spelar det ingen roll om du inte var på presentation igår. Bara skriv till Helen eller Duška för att få mer information. Du kan även höra dig av till Lena Högberg. Sist men inte minst, oroa dig inte, man måste inte kunna prata tyska för delta i projektet, eftersom de tyska eleverna vill träna sin engelska!