Finalist i Unga journalistpriset för Kvantfysik för Svensson

25 november
Finalist i Unga journalistpriset för Kvantfysik för Svensson

Med poddbidraget ”Kvantfysik för Svensson” är Alexander Gåsfors en av fem finalister i den rikstäckande tävlingen Unga Journalistpriset. Bakom tävlingen står Aftonbladet, Mobile Stories och mediekompass.

- Det var riktigt roligt men mycket oväntat, säger Alexander.

Förra årets vinnare i Sverige, Rebecka Ax med debattartikeln ”Måste man vara miljonär för att ta studenten”, kom från VBU och Högbergsskolan. Traditionen fortsätter med att VBU och dess medieprogram får fram duktiga aktörer i mediebranschen. Att Alexander valde göra en podd och om ämnet kvantfysik kom till genom att det var svårt att hitta ett ämne att göra något av, men när det började diskuteras olika fritidsintressen som var lite annorlunda, kom idén om att berätta om kvantfysik för andra människor så att de kan förstå vad det handlar om.

- Jag har ett stort intresse för science fiction och skriver lite olika saker om det. Då vill också kunna förklara det vetenskapligt och på det viset har intresset för kvantfysik uppkommit, berättar Alexander.

Nu håller vi på VBU tummarna för Alexander att det räcker hela vägen fram, men redan nu tycker Alexander att det är en seger för honom att han kommit till finalen.