En bra start av UF-läsåret: Goda Mål UF och Stop UF fick dela på andra platsen i Årets Pitch i Dalarna

21 oktober
En bra start av UF-läsåret: Goda Mål UF och Stop UF fick dela på andra platsen i Årets Pitch i Dalarna

UF läsåret 2020/2021 i Dalarna öppnades med tävlingen Årets Pitch. Som inledning till tävlingen förra veckan organiserades Draknästet med mer än 200 UF företag från hela Dalarna. VBUs unga företagare fick också vara med, med 12 drakar och 32 företag från EK-, HA-, SA- och TE-programmet som presenterade sina produkter. Fyra av dem gick vidare till semifinalen av Årets Pitch: Attention UF (HA), Goda Mål UF (EK), Gårdslådan UF (EK) och Stop UF (HA). Igår fick vi veta att våra tjejer från Goda Mål UF och Stop UF fick delad andra plats bland de sex finalisterna.

STOP UF vill vara med och påverka samhället med hjälp av föreläsningar riktade mot den yngre generationen kring ämnet din rätt i sängen, att våga säga nej och att äga rätten till sin kropp, medan Goda Mål UF erbjuder en kokbok med Leksand IF-spelarnas bästa recept som passar alla. Förutom en inblick i spelarnas kök kommer man också få ta del av exklusiva intervjuer och tips för att lyckas: både inom hockeyn och i det privata. ”Superkul att gå vidare till top 6 i Dalarna. Tyvärr slutade det på en andra plats men vi är nöjda över vår insats och gjorde inget annat än vårt bästa,” berättade tjejerna från STOP och Goda Mål UF.

Ett stort grattis till våra duktiga elever och deras lärare som visar kvalitetsarbeten redan i början av läsårets UF-tävlingar. Vi önskar dem en bra fortsättning!