EK-elever tävlar i nationell session av Europeiska ungdomsparlamentet

02 mars
EK-elever tävlar i nationell session av Europeiska ungdomsparlamentet

EK-programmet skickade i månadsskiftet november/december 2018 fyra elever och läraren Jan Johansson till en regional session av Europeiska ungdomsparlamentet, i Östersund. Ungdomsparlamentet anordnar tre internationella tiodagarssammanträden om året, alltid i olika europeiska länder. Delegaterna möts i multinationella utskott och diskuterar olika ämnen. Målet är att formulera en resolution som sedan kan debatteras i plenarsammanträdet. Eleverna gjorde en bra insats och valdes ut som ett av de två team som kvalificerade sig till nästa omgång av tävlingen, den nationella.  

Eleverna, Lovisa Högman, Klara Angberg, Teodor Branzell och Jonas Andersson från EK 18 ska nu delta i en nationell session av EUP i Malmö, den 15 – 18 mars, där de möter elever från hela landet. ”Min upplevelse av EUP var att det var svårt men också utvecklande. Det var mycket jobb och krävande och ser därför på nästa del med avvaktande. Jag hoppas det blir kul men jag har inte för höga förväntningar,” berättade Klara för oss. Med sig har de medföljande lärarna Jan Johansson och Duska Jansson Dobrota. Lyckas vårt gäng väl kan de kvalificera sig till den internationella delen av EUP-tävlingen.

”Jag förväntar mig att det Europeiska ungdomsparlamentet blir roligt och utvecklande. Jag vill gärna lära och bilda mig om de olika problemen som finns just nu inom EU och hur man kan jobba mot en så smärtfri lösning som möjligt! Ämnena jag valt verkar vara otroligt intressanta och jag är verkligen ivrig att komma igång med arbetet tillsammans med mitt ”team” nere i Malmö” säger Jonas. Vi önskar honom och resten av teamet lycka till!