Byggprogram på turné

20 juni
Byggprogram på turné

Ett gäng lärare och elever från Malmenskolans byggprogram på VBU har tillsammans med representanter från en Borlängeskola varit i Skedsmo i Norge för att utveckla ett samarbete och utbyta erfarenheter med en skola där. 

Utbildning, information och aktiviteter blandades på ett trevligt sätt under besöket. Förutom information och en rundvandring på skolan fick besökarna i detalj se hur ett pågående tunnelbygge utanför Oslo planerats och byggs. De fick också se på när maskinförare genomförde sina yrkesprov i en stor grusgrop. Andra intressanta saker de fick uppleva var Kongsvingers fästning och besök på 22 juli-centret som visade händelseförloppet för terrorattacken i Oslo. 

Den tre dagar långa Norgeresan innehöll även en fortsättning på Go-cart landskampen som påbörjats under norskarnas besök i Grängesberg. Svenskarna och VBU är fortsatt obesegrade.

 

Utbytet mellan länderna och skolorna finansieras av Gränslöst VADH. De arbetar för att utveckla en samverkansstruktur som säkrar kompetensförsörjningen inom byggsektorn.