Ta chansen att utbilda dig till Gymnasieingenjör!

07 augusti
Ta chansen att utbilda dig till Gymnasieingenjör!

Till dig som läst Teknikprogrammet på gymnasiet och vill studera ett år till:

Det finns platser kvar till vår uppskattade gymnasieingenjörsutbildning, T4. Den är öppen för dig som är upp till 22 år.  Du kan välja mellan inriktningarna Design och produktutveckling och Produktionsteknik.

Det fjärde året på teknikprogrammet vänder sig till dig som vill gå ett extra år inom gymnasieskolan för att få en utbildning som ger stora möjligheter till jobb direkt. Det fjärde året ger också praktiska kunskaper som gör det lättare att klara en högskole- eller civilingenjörsutbildning. Under studietiden varvas arbete i skolan med arbetsplatsförlagt lärande.

Vad en gymnasieingenjör jobbar med kan skilja sig åt mellan olika branscher och utvecklas även efter tid. Men projektledare, produktionstekniker, designer eller arbetsledare är några av de jobb som kan vara aktuella.

Samarbete mellan skola och näringsliv

Utbildningen sker i samarbete mellan skola och näringsliv. Den ska ge dig möjlighet att utveckla ingenjörsmässiga färdigheter enligt den internationellt erkända CDIO-modellen (Concieve, Design, Implement, Operate). Ett lokalt programråd kopplas till utbildningen för att säkerställa att den är relevant och leder till anställningsbarhet. Utbildningen ges i våra lokaler inne på ABB, Ludvika.

Läs mer <<här>>

För att ansöka ska du kontakta Kristina Beyerl Karlsson, bitr rektor.
kristina.beyerl-karlsson@vbu.ludvika.se
0240-56 59 87

Välkommen med din ansökan senast 23 augusti 2019