Aktivitetsdag på SFI

25 juni
Aktivitetsdag på SFI

I drygt 20 år har SFI-lärarna arrangerat en aktivitetsdag för eleverna på SFI, Svenska för invandrare, så även i år. På Skogsplan så samlades lärare och elever för att gå tipspromenad, spela fotboll och volleyboll, bowla med pet-flaskor, bygga torn, leta saker, klättra, hoppa och en massa annat roligt. Förutom att röra på sig så syftar dagen till att träna språket, möta andra elever i andra grupper, testa olika aktiviteter, träna samarbete och verka för jämställdhet. 

Klättervägen var välbesökt och eleverna stod på rad för att prova. Först fick Wessam som arbetar på SFI testa. Läraren Vali stod tryggt och vant längst ner och säkrade alla som ville prova. Först lite instruktioner och sedan var det "bara" att placera ben och armar på greppen. Applåderna var många!

När jag besökte aktiviteterna på Skogsplan så spelade Malkaolo och Waraporn volleyboll.   

Zeba gick tipspromenaden som kallades slangpromenaden. Jag mötte henne vid fråga 15. Hur heter det egentligen "Vilken fin väder idag" eller "Vilket fint väder idag!"? Inte helt enkelt och självklart!

Imorgon kommer nog en del ha lite lätt träningsvärk. En del kommer nog också känna sig lite stolta över att man vågade ge sig på den där klätterväggen. 

En jättefint arrangerad dag av alla som arbetar på SFI!
/Jessica, biträdande rektor på vuxenutbildningen